UA-16322392-1
 2311_v3
non_gmoPrintkosher-logo-trianglek-gelatin

Sunflower Lecithin
1200 mg / 100 капсули

761  МКД

Производот е на залиха

ИСБН: 026

Опис на продуктот

 

NOW® SUNFLOWER LECITHIN (лецитин од сончоглед) има фосфатидил холин, најзастапен фосфолипид во клеточната мембрана, каде што игра клучна улога во мобилната сигнализација и синаптичките функции. NOW® SUNFLOWER LECITHIN исто така природно изобилува со фосфатидил инозитол, фосфатидил етаноламин и есенцијални масни киселини. Лецитинот во исхраната помага во емулгирање на мастите, овозможувајќи им да се дисперзираат во вода; и како фосфолипид кој содржи холин, неговиот холин лесно се апсорбира и се користи од страна на организмот.

Лецитинот е најзастапен фосфолипид (комплексен вид на маст) во организмот кој е од суштинско значење за нормална телесна функција, особено за виталните органи како срце, мозок, црн дроб и нервниот систем. Лецитинот претставува клучен градежен материјал на клеточните мембрани чија улога е да ги пропушта хранливите материи во клетките и да ги елиминира штетните материи од клетките. Лецитинот врши две важни функции во нашиот организам: го минимизира ризикот од срцев удар и ги штити и негува мозочните клетки. Лецитинот го уништува (растура) “лошиот” холестерол во крвта и ги спречува седиментите на маснотии, измешани со минерали, да се формираат долж ѕидовите на вените и артериите, што резултира со срцеви проблеми.

  • Поддршка на нервниот систем
  • Со Phosphatidyl Choline
  • Без Соја, Без ГМО
Состав                                       Количина во 1 доза:

                                                            3 капсули

% на дневни 

  вредности

Калории                                                    30

Калории од масти                                   20

Вкупно масти                                          2 g

Заситени масти                                      0 g

Транс масти                                            0 g

Полинезаситени масти                         0 g

Лецитин од сончоглед                        3.6 g  (3600 mg)

Phosphatidyl Choline                           630 mg

 

 

3%

 

Препорака за употреба: Како додаток во исхраната земете 2-3 капсули дневно со храна.

Други додатоци: мека желатинска капсула (желатин, вода, глицерин) и масло од сончоглед. Не е произведено со квасец, пченица, глутен, соја, млеко, јајца, риба, школки или јаткасти состојки. Произведено во GMP капацитет кој произведува други состојки кои ги содржат овие алергени.

Предупредување: Само за возрасни. Консултирајте доктор доколку сте бремени или доилка, земате лекови или имате некаква медицинска состојба. Да се чува подалеку од дофат на деца! Пакетчето за свежина не е за јадење. Оставете го во шишенцето. Препорачаната дневна доза да не се надминува. Овој производ не е наменет за третман, превенција или лекување на специфична болест или состојба и не претставува замена за оброк. Чувајте го на ладно, суво место после отварање.

Потекло: САД, Производител: Now Foods, САД