UA-16322392-1
 2921_v4-565x1024
gmp-logokosher-dairy-logo0245N_Strain-Verified iconul-21-cfr-part-111_0

OralBiotic
60 таблети

1390  МКД

Производот не е на залиха

ИСБН: 029

Опис на продуктот

 

NOW® OralBiotic ™ го содржи природниот пробиотски организам Streptococcus salivarius BLIS K12®. Меѓу најбројните корисни бактерии во устата, Streptococcus salivarius е обично првата стекната кај бебињата. BLIS K12 е специфичен вид на Streptococcus salivarius (S. salivarius), еден од најбројните и најполезни бактерии кои се наоѓаат во устата на здравите луѓе. Меѓутоа, само мал број на луѓе да продуцираат S. Salivarius со BLIS K12. Овој вид на бактерија е откриен од страна на научниците кои ги прателе здравите деца неколку години кај кои не се појавило воспалено грло.

OralBiotic ™ BLIS K12® успешно ја колонизира усната шуплина на сметка на други бактерии, промовирајќи го оралното здравје. Таа, исто така помага да се подобри здивот кога се користи во комбинација со правилна орална хигиена.

  • За деца и возрасни
  • Без глутен
Состав  1 таблета
BLIS K12® Streptococcus salivarius 1 милијарда cfu

Препорака за употреба: Возрасни: земете 1 таблета 1-4 пати дневно. Деца (над 2 год.): земете 1 таблета 1-5 пати дневно. Дозволете и на таблетата да се раствори бавно и комплетно во устата. За деца под 2 год., советувајте се со лекар. Бидејќи некои антибиотици може да ја деактивираат S. salivarius, земете го најмалку 2 часа пред или после земањето антибиотици.

Други додатоци: FOS (fructooligosaccharides), ксилитол, сорбитол, целулоза, силика, стеаринска киселина (растително извор), природни вкусови и прав од репка. Содржи млеко.

Не е произведено со пченица, соја, глутен, јајца, риба, школки или јаткасти состојки.  Произведено во GMP капацитет кој произведува други состојки кои ги содржат овие алергени. Природни варијации на бојата може да се случат кај овој производ.

Предупредување: Консултирајте доктор ако сте бремени или доите, земате лекови (особено за имунитет) или имате некаква медицинска состојба (особено слаб имунитет). Да се чува подалеку од дофат на деца! Пакетчето за свежина не е за јадење. Оставете го во шишенцето. Препорачаната дневна доза да не се надминува. Овој производ не е наменет за третман, превенција или лекување на специфична болест или состојба и не претставува замена за оброк. По отвoрање, да се чува во фрижидер.

Потекло: САД, Производител: Now Foods, САД

 

За сите дополнителни информации и консултации, контактирајте не на нашиот телефонски број 02/32 46 000, секој работен ден од понеделник до петок од 8-16 h или на нашиот e-mail: info@trimeks.com.mk

Повеќе информации

 

Прв орален пробиотик 

  • Здраво, природно и делотворно решение
  • Делува брзо, сигурно и ефикасно, не содржи шеќер

BLIS K12 е специфичен вид на Streptococcus salivarius (S. salivarius), еден од најбројните и најполезни бактерии кои се наоѓаат во устата на здравите луѓе. Меѓутоа, само мал број на луѓе продуцираат S. Salivarius. Овој вид на бактерија е откриен од страна на научниците кои ги прателе здравите деца неколку години кај кои не се појавило воспалено грло.

Пробиотиците се дефинираат како добри, корисни бактерии кои ако се присутни во адекватни количини помагаат во зачувување на здравјето. Сите бактерии ги примаме преку устата.

Доколку количината на добри бактерии во устата е на правилни ниво отпорноста на организмот на лошите бактерии е на високо ниво. Во таа прва линија на одбрана клучна улога има добрата бактерија Streptococus Salivarius BLIS K12. Strepotocosu BLIS K12 е природна добра бактерија која се наоѓа во устата, јазикот и грлото.

OralBiotic K12 пробиотикот содржи 2 милијарди корисни бактерии.

OralBiotic претставува единствен и потполно нов концепт на додаток во исхраната за рамнотежа на микрофлората.

Како делува OralBiotic?

  • Кога организмот е во здрава состојба нашата уста е заштитена со полезна бактериска микрофлора која делува како природен одбрамбен штит. Кога организмот е под стрес и нападнат со вируси и штетни бактерии доаѓа до пореметување на микрофлората во устата поради што се развиваат инфекции на горните дишни патишта.
  • Инфекцијата на грлото и носот може да се прошири и да предизвика воспаление на увото, кое е почесто кај малите деца. За да се намали можноста за појава на воспаленија, се препорачува употреба на пробиотици за уво, нос и грло.
  • OralBiotic испорачува 2 милијарди корисни бактерии директно во устата со што го враќа организмот во рамнотежа.

Кога се користи OralBiotic?

  • Здраво, природно и делотворно решение кое делува брзо, сигурно и ефикасно; не содржи шеќер
  • 100 пати поефикасен од традиционалните антисептички пастели за лижење

 

За сите дополнителни информации и консултации, контактирајте не на нашиот телефонски број 02/32 46 000, секој работен ден од понеделник до петок од 8-16 h или на нашиот e-mail: info@trimeks.com.mk