UA-16322392-1
 2959_MainImage
gmp-logoPrintnon_gmoul-21-cfr-part-111_0keto_friendly_logo-100×100

Gluten Digest
60 капсули

1600  МКД

Производот е на залиха

ИСБН: 062

Опис на продуктот

 

Gluten Digest, со BioCore® DPP IV, е сеопфатна ензимска мешавина формулирана за поддршка на комплетната дигестија на житните зрна. DPP IV (Dipeptidyl peptidase IV) е уникатен ензим со специфична активност против карактеристичните пролин врски присутни во протеините на житните зрна.  Gluten Digest исто така вклучува протеази и амилази кои делуваат на други протеини и јагленохидратни компоненти кои обично се присутни заедно во овие намирници.

  • Гастроинтестинална поддршка
  • BioCore® DPP IV
  • Помага во дигестијата на глутенот и житариците
Состав             Количина во 1 доза: 1 капсула
Мешавина на ензими:                 274 mg

BioCore® DPP IV

Protease (од Aspergillus oryzae) 30,000 HUT

Protease (од Aspergillus oryzae) 500 DPP-IV

Protease (од Aspergillus melleus) 8.5 AP

Amylase (од Aspergillus oryzae) 12,000 DU

Protease (од Aspergillus oryzae) 30,000 HUT

Glucoamylase (од Aspergillus niger) 20 AGU

Препорака за употреба: Земете 1 капсула дневно пред било кој оброк кој содржи глутен.

Други додатоци: целулоза (капсула), оризово брашно и среден синџир на триглицериди.

Не е произведено со пченица, глутен, соја, млеко, јајца, риба, школки или јаткасти состојки. Произведено во GMP капацитет кој произведува други состојки кои ги содржат овие алергени.

Вегетеријански/Веган производ.

BioCore® DPP IV е регистрирана трговска марка на National Enzyme Company.

Предупредување: Само за возрасни. Ако имате целијаклија, користете само под надзор на вашиот лекар. Консултирајте доктор доколку сте бремени или доилка, земате лекови или имате некаква медицинска состојба.

Пакетчето за свежина не е за јадење. Оставете го во шишенцето. Препорачаната дневна доза да не се надминува. Овој производ не е наменет за третман, превенција или лекување на специфична болест или состојба и не претставува замена за оброк. По отварање, да се чува во фрижидер.

Потекло: САД, Производител: Now Foods, САД

 

За сите дополнителни информации и консултации, контактирајте не на нашиот телефонски број 02/32 46 000, секој работен ден од понеделник до петок од 8-16 h или на нашиот e-mail: info@trimeks.com.mk

Повеќе информации

 

BioCore® DPP IVе уникатна мешавина на протеази кои помагаат во разградување на протеините отпорни на варење, како што се глутен и казеин. Овој производ содржи повеќе протеази со разновидна специфичност за оптимално варење на протеините, вклучувајќи го и DPPiv за поддршка на варењето на глутен.

Now Foods BioCore DPP IV е дизајниран да помогне кај сите оние кои проблеми со глутенот. Тој е стандардизиран, 100% природен додаток за да обезбеди активност на DPP IV во дигестивниот тракт. DPP IV претставува дипептидил пептидаза IV, кој има улога во одредена активна фаза на варење на храната за време на која се распаѓаат овие пептиди што ги прави безопасни. BioCore DPP IV е уникатен спој на специфични ензими на протеаза, дизајнирани да обезбедат стандардизирано ниво на активност на DPP IV со секоја капсула.

Тој е единствениот додаток од ваков вид за да се преживее суровата околина на желудникот и ја дава оваа посебна активност таму каде што е потребно. За лица чувствителни на глутен и секој кој има потешкотии при варењето на житните производи, едноставно нема ништо како BioCore DPP IV.

NOW Gluten Digest е ефикасен додаток кој може да помогне при симптоми на гасови, нетолеранција на глутен, нетолеранција на лактоза, надуеност, дијареја и запек. Се тврди дека ги подобрува симптомите кои се однесуваат на неправилно варење на храната. За да се постигнат најдобри резултати со NOW FOODS Gluten Digest, важно е да се следат упатствата и да се биде свесен дека телото и дигестивниот систем на сите се различни. Дури  и конзумирањето на мали количини на глутен можат да го оштетат гастроинтестиналниот тракт и да спречат апсорпција на хранливи материи без оглед дали се присутни симптоми.

BioCore® DPP IV е создаден за да обезбеди дигестивна поддршка за лица кои имаат потешкотии при варење на храна што содржи глутен, како резултат на недостаток на цревните ензими одговорни за конечно разложување на глутенските пептиди.

Ензимите во линијата BioCore® се избрани да работат заедно со сопствените ендогени дигестивни ензими на телото и директно да го надомести недостатокот на ензими. Нивната главна цел е да обезбедат целосен прекин на храната и биопристапност на хранливи материи. Телото едноставно не мора да работи напорно или неефикасно за да се постигне целосно варење.

Дигестивните ензими се комплексни молекули чија главна улога е дигестија (варење) на храната, но и нивно метаболизирање и забрзување на реакцијата на искористување на хранливите материи. Дигестивните ензими се одговорни за дигестијата на храната од мигот на консумирање се до мигот на апсорпција на хранливите материи, а најважни се:

  • Амилаза – дигестивен ензим кој делува на разградување на јагленохидратите каде доаѓа до кинење на долгите молекули – полисахариди на пример скроб и други сложени шеќери до едноставни дисахариди и моносахариди
  • Протеаза – дигестивен ензим кој ги разградува молекулите на белковините (протеините) на помали единици, пептиди и аминокиселини
  • Липаза – ензим кој ги разградува мастите во масни киселини и глицерол.
  • Целулаза – ензим кој ја разградува целулозата во хитин
  • Лактаза – ензим кој е неопходен за целосно варење на млекото, ја разложува лактозата шеќер кој му ја дава на млекото слаткоста
  • Глукоамилаза – вид на дигестивен ензим кој ги разградува полисахаридите
  • Зелена папаја – содржи папаин (протеаза) кој потикнува хидролиза на протеините со што го подобрува варењето

BioCore DPP-IV® бил тестиран во студијата Прво квантитативно докажување што ја докажува ефикасноста на дополнителните ензими во Холандија, во нормални дигестивни услови и во услови на лошо варење. Студијата покажала дека варењето на јаглехидратите се зголемила 4 пати во тенкото црево со додаток BioCore DPP-IV® (при нормално варење), 7 пати во услови на лошо варење, варењето на протеините се зголемило во илеумот со додавање на BioCore DPP-IV®.

Повеќе од кога и да било луѓето со дигестивни проблеми од сите возрасти се борат со гасови, нетолеранција на глутен и лактоза, надуеност, дијареја и запек. Квалитетен додаток за здравјето на дигестивниот систем треба да содржи клинички докажани состојки кои ќе помогнат да се ослободат не само дигестивните проблеми, туку и да се спречат идните повторувања.

 

За сите дополнителни информации и консултации, контактирајте не на нашиот телефонски број 02/32 46 000, секој работен ден од понеделник до петок од 8-16 h или на нашиот e-mail: info@trimeks.com.mk