UA-16322392-1
 0483_MainImage
gmp-logonon_gmoul-21-cfr-part-111_0

Flush Free Niacin
250 mg / 90 капсули

970  МКД

Производот е на залиха

ИСБН: 057

Опис на продуктот

 

  • Нутритивно здравје
  • Вегетеријански/Веган.
  • Без ГМО.

Ниацин (витамин Б-3) е есенцијален витамин од Б-комплексот. Flush Free Niacin содржи Inositol Hexanicotinate, форма на ниацин што се состои од шест молекули на ниацин поврзани со една молекула на инозитол. Полека се разложува во организмот за да обезбеди слободен ниацин и инозитол. Ова постепеното ослободување на ниацин овозможува вистинска активност на ниацинот без карактеристичното црвенило на ниацинот, кое многу луѓе не можат да го толерираат.

Inositol Hexanicotinate е стабилен без-црвенило извор на ниацин. Овој супериорен извор на ниацин делува на намалување на вообичаените проблеми со “црвенило на ниацин” поврзани со високи дози на додатоци на ниацин.

Состав                                      Количина во 1 доза:

                                                            2 капсули

% на дневни 

  вредности

Ниацин (Витамин Б-3)                   500 mg

(од 640 mg на Inositol Hexanicotinate)

Inositol                                                 135 mg

(од 640 mg на Inositol Hexanicotinate)

3125%

 

 

 

Препорака за употреба: Земете 2 капсули дневно по потреба, со храна.

Други додатоци: оризово брашно, целулоза (капсула), целулоза прав, стеаринска киселина (од растителен извор), гуара, силика и магнезиум стеарат (од растителен извор).

Не е произведено со пченица, глутен, соја, млеко, јајца, риба, школки или јаткасти состојки. Произведено во GMP капацитет кој произведува други состојки кои ги содржат овие алергени.

Вегетеријански/Веган. Без ГМО.

Предупредување: Само за возрасни. Консултирајте доктор доколку сте бремени или доилка, земате лекови или имате некаква медицинска состојба (проблеми со црниот дроб, чир, дијабетис, гихт итн.). Да се чува подалеку од дофат на деца! Пакетчето за свежина не е за јадење. Оставете го во шишенцето. Препорачаната дневна доза да не се надминува. Овој производ не е наменет за третман, превенција или лекување на специфична болест или состојба и не претставува замена за оброк. Чувајте го на ладно, суво место после отварање. Природни варијации на бојата може да се случат кај овој производ.

Потекло: САД, Производител: Now Foods, САД

 

Број и датум на упис во Регистарот на гранични производи11-539/2 од 20.03.2019.

Пред употреба на граничниот производ, внимателно прочитајте го упатството бидејќи содржи важни информации за Вас. Овој граничен производ се издава без рецепт. И покрај тоа, треба да го употребувате претпазливо за да Ви биде повеќе од корист.

Чувајте го упатството. Советувајте се со Вашиот фармацевт ако Ви се потребни дополнителни податоци.

 

За сите дополнителни информации и консултации, контактирајте не на нашиот телефонски број 02/32 46 000, секој работен ден од понеделник до петок од 8-16 h или на нашиот e-mail: info@trimeks.com.mk

Повеќе информации

 

  • Нутритивно здравје
  • Ги штити нервите
  • Метаболизам на протеини, јагленохидрати и масти
  • Здрава циркулација
  • Одржување на здрави нивоа на холестерол
  • Вегетеријански/Веган.
  • Без ГМО.

Inositol Hexanicotinate е стабилен без-црвенило извор на ниацин. Овој супериорен извор на ниацин делува на намалување на вообичаените проблеми со “црвенило на ниацин” поврзани со високи дози на додатоци на ниацин.

Ниацин (витамин Б-3) е есенцијален витамин од Б-комплексот. Flush Free Niacin содржи Inositol Hexanicotinate, форма на ниацин што се состои од шест молекули на ниацин поврзани со една молекула на инозитол. Полека се разложува во организмот за да обезбеди слободен ниацин и инозитол. Ова постепеното ослободување на ниацин овозможува вистинска активност на ниацинот без карактеристичното црвенило на ниацинот, кое многу луѓе не можат да го толерираат.

 

За сите дополнителни информации и консултации, контактирајте не на нашиот телефонски број 02/32 46 000, секој работен ден од понеделник до петок од 8-16 h или на нашиот e-mail: info@trimeks.com.mk