UA-16322392-1
 package2
halal-logonon_gmogmp-logo

Ubiquinol CoQH-CF 60 капсули
ПОДАРОК Omega-3 1000 mg / 100 капсули

2500  МКД

Производот е на залиха

Категорија:

Опис на продуктот

Убикинолот е редуцирана и активна форма на Коензим Q10 (CoQ10). CoQ10 е присутен во секоја клетка од нашиот организам, со особено високи концентрации во срцето. Тој е основа за производство на енергија на митоходриите и дејствува како моќен, растворлив во масти, елиминатор на слободните радикали. NOW® Ubiquinol CoQH-CF ™ содржи d-Limonene со што природно се зголемува неговата растворливост и интестинална апсорпција, и се создава производ со супериорна биолошка вредност.

 • Активна форма на CoQ10-50 mg
 • Супериорна биорасположливост
Состав 1 капсула
Ubiquinol (Kaneka Ubiquinol™)

(редуцирана форма на CoQ10)

50 mg

 

Препорака за употреба: Како додаток во исхраната земете 1 капсула 2 пати дневно со храна.

Други додатоци: мека капсула (говетски желатин, глицерин, вода, карамела боја), d-Limonene, каприлна киселина, капринова киселина и алфа липоична киселина.

Не е произведено со квасец, глутен, соја, пченка, млеко, јајца, риба или состојки од школки. NOW® CoQ10 производите содржат само природна, транс форма на CoQ10 произведена со ферментација.

CoQH-CF ™ е заштитен знак на Soft Gel Technologies, Inc .

Q + ®, Kaneka Ubiquinol™ и квалитетот за печат ™ се регистрирани трговски марки на Kaneka Corp.

Предупредување: Само за возрасни. Консултирајте доктор доколку сте бремени или доите, земате лекови или имате некаква медицинска состојба. Да се чува подалеку од дофат на деца! Пакетчето за свежина не е за јадење. Оставете го во шишенцето. Препорачаната дневна доза да не се надминува. Овој производ не е наменет за третман, превенција или лекување на специфична болест или состојба и не претставува замена за оброк. Чувајте го на ладно, суво место после отварање.

Потекло: САД, Производител: Now Foods, САД

______________________________________________________________

Концентратот од природно рибино масло на NOW е произведен под сторги стандарди за контола на квалитетот. Тестиран е дека не содржи штетни нивоа на загадувачи (жива, тешки метали, PCB’s, диоксини и др. загадувачи).

 • Молекуларно дестилирана
 • Без холестерол
Состав                                      Количина во 1 доза:

                                                             2 капсули

% на дневни 

  вредности

Калории (од масти)                                             20

Вкупно масти                                                        2 g

Заситени масти                                                0.5 g

Транс масти                                                         0 g

Полинезаситени масти                                     1 g

Мононезаситени масти                                   0.5 g

Холестерол                                                           0 mg

Концентрат од природно рибино масло        2 g (2000 mg)

Омега-3 масни киселини                               680 mg

Eicosapentaenoic киселина (EPA)              360 mg

Docosahexaenoic киселина (DHA)             240 mg

Други омега-3 масни киселини                   80 mg

 

3%

3%

 

 

 

0%

 

Препорака за употреба: Како додаток во исхраната, земете 2 капсули 2 пати дневно со храна.

Други додатоци: мека капсула (желатин, глицерин, вода) и витамин Е (како природен д-алфа токоферол). Содржи риба (сардини, сардели, скуша) и витамин Е од соја. Не содржи: шеќер, сол, скроб, квасец, пченица, глутен, пченка, млеко, јајца, школки или конзерванси.

Предупредување: Само за возрасни. Консултирајте доктор доколку сте бремени или доилка, земате лекови или имате некаква медицинска состојба. Да се чува подалеку од дофат на деца! Пакетчето за свежина не е за јадење. Оставете го во шишенцето. Препорачаната дневна доза да не се надминува. Овој производ не е наменет за третман, превенција или лекување на специфична болест или состојба и не претставува замена за оброк. Чувајте го на ладно, суво место после отварање.

Потекло: САД, Производител: Now Foods, САД

 

За сите дополнителни информации и консултации, контактирајте не на нашиот телефонски број 02/32 46 000, секој работен ден од понеделник до петок од 8-16 h или на нашиот e-mail: info@trimeks.com.mk

Повеќе информации

 

Коензимот Q10 е природен нутриент присутен во секоја клетка и неопходен за производството на клеточна и мускулна енергија во организмот. Поради тоа се нарекува и убикинон (ubiquitus – секаде присутен). Кога снабдувањето со CoQ10 е ниско, клетките стануваат неефикасни и ранливи, имунолошкиот систем слабее, чувствителноста на одредени здравствени нарушувања се зголемува, започнува процес на предвремено стареење и срцето слабее.

Во храната е присутен во рибата, месото и мали количини во oревите. Прехранбениот внес на CoQ10 е околу 2 до 5 mg дневно, што значи дека изворите на исхрана не обезбедуваат доволни количини.

CoQ10 во организмот

Највисоки нивоа на CoQ10 се најдени во ткивата во организмот кои работат најнапорно: срцето, црниот дроб, бубрезите и панкреасот. Со стареењето, едноличната исхрана, изложеноста на стрес, разни болести, земањето на некои лекови; организмот ја губи способноста за синтеза на потребните количини на CoQ10 и производство се смалува дури за 80%. Поради тоа има потреба за негово надополнување.

Зошто CoQ10 од NOW?

 • Единствена 100% комплетно природна форма на CoQ10
 • Анализиран за моќност и фармацевтски степен на чистина
 • Најдобро продаван бренд во САД

Доколку земате лекови за срце консултирајте го докторот. CoQ-10 го јакне срцевиот мускул и може да влијае на препишаната доза на лекови.

____________________________________________

 

Оmega-3 е есенцијална масна киселина неопходна за целокупното здравје и за растот и развојот низ сите фази на животот на човекот. Наречени се есенцијални бидејќи организмот не може да ги создаде самиот и мора да се добијат од храната или додатоците во исхрана. Тие се главни состојќи на клеточните мембрани, неопходни се за клеточна регенерација и репродукција, а хормоните, кои ги покренуваат сите функции во организмот, не може да се произведат без нив.

Полезности:

 1. DHA:
 • придонесува во одржување на нормален вид
 • придонесува во одржување на нормален вид кај новороденчиња до 12 месеци
 • придонесува за нормален развој на мозокот кај фетусот и доенчињата
 • придонесува за нормален развој на очите кај фетусот и доенчињата
 1. DHA/EPA:
 • придонесуваат во одржувањето на нормален крвен притисок
 • придонесуваат во одржувањето на нормално ниво на триглицериди во крвта
 • придонесуваат во одржувањето на нормална функција на срцето

Изберете квалитетен производ – NOW молекуларно дестилирана Omega-3

 • Единствена молекуларно дестилирана, без холестерол и со гарантирано чисти износи на EPA и DHA масни киселини во нивната природна форма
 • Природен концентрат на рибино масло произведен од цели сардини, сардели и скуши, со мулти-патентиран процес на производство
 • Фармацевтски степен на квалитет тестиран во независни лабаратории за отсуство на сите загадувачи од околината (нема диоксини, жива, пестициди или тешки метали карактеристични за рибините масла)

 

За сите дополнителни информации и консултации, контактирајте не на нашиот телефонски број 02/32 46 000, секој работен ден од понеделник до петок од 8-16 h или на нашиот e-mail: info@trimeks.com.mk