UA-16322392-1
 2921_v4
PrintPrint0245N_Strain-Verified icon

OralBiotic
60 таблети

1395  МКД

Производот е на залиха

ИСБН: 029

Опис на продуктот

 

NOW® OralBiotic ™ го содржи природниот пробиотски организам Streptococcus salivarius BLIS K12®, кој клинички докажано го поддржува оралното здравје и здравјето на грлото. Меѓу најбројните корисни бактерии во устата, Streptococcus salivarius е обично првата стекната кај бебињата. BLIS K12 е специфичен вид на Streptococcus salivarius (S. salivarius), еден од најбројните и најполезни бактерии кои се наоѓаат во устата на здравите луѓе. Меѓутоа, само мал број на луѓе да продуцираат S. Salivarius со BLIS K12. Овој вид на бактерија е откриен од страна на научниците кои ги прателе здравите деца неколку години кај кои не се појавило воспалено грло.

BLIS K12® е моќен вид на S. salivarius кој, кога се зема редовно, ја колонизира устата и грлото и помага да се одржи природниот одбранбен систем на главната влезна точка на телото. BLIS K12® е клинички докажано дека го поддржува здравјето на устата, ушите, носот и здравјето на грлото кај децата. Иако тоа не е антибиотик, OralBiotic ™ BLIS K12® успешно ја колонизира усната шуплина на сметка на други бактерии, промовирајќи го оралното здравје. Таа, исто така помага да се подобри здивот кога се користи во комбинација со правилна орална хигиена.

 • Поддржува здрави орални бактерии
 • Го поддржува здравјето на ушите, носот и грлото
 • За деца и возрасни
 • Без глутен
Состав  1 таблета
BLIS K12® Streptococcus salivarius 1 милијарда cfu

Препорака за употреба: Возрасни: земете 1 таблета 1-4 пати дневно. Деца (над 2 год.): земете 1 таблета 1-5 пати дневно. Дозволете и на таблетата да се раствори бавно и комплетно во устата. За деца под 2 год., советувајте се со лекар. Бидејќи некои антибиотици може да ја деактивираат S. salivarius, земете го најмалку 2 часа пред или после земањето антибиотици.

Други додатоци: FOS (fructooligosaccharides), ксилитол, сорбитол, целулоза, силика, стеаринска киселина (растително извор), природни вкусови и прав од репка. Содржи млеко.

Не е произведено со пченица, соја, глутен, јајца, риба, школки или јаткасти состојки.  Произведено во GMP капацитет кој произведува други состојки кои ги содржат овие алергени. Природни варијации на бојата може да се случат кај овој производ.

Предупредување: Консултирајте доктор ако сте бремени или доите, земате лекови (особено за имунитет) или имате некаква медицинска состојба (особено слаб имунитет). Да се чува подалеку од дофат на деца! Пакетчето за свежина не е за јадење. Оставете го во шишенцето. Препорачаната дневна доза да не се надминува. Овој производ не е наменет за третман, превенција или лекување на специфична болест или состојба и не претставува замена за оброк. По отвoрање, да се чува во фрижидер.

Потекло: САД, Производител: Now Foods, САД

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Повеќе информации

 

Прв пробиотик во светот за заштита на грло, нос и уво

 • Ја зајакнува отпорноста со оддржување на природна бактериска рамнотежа
 • Здраво, природно и делотворно решение
 • Делува брзо, сигурно и ефикасно, не содржи шеќер
 • Природна поддршка при настинки, грип и инфекции на горните дишни патишта, особено кај деца

BLIS K12 е специфичен вид на Streptococcus salivarius (S. salivarius), еден од најбројните и најполезни бактерии кои се наоѓаат во устата на здравите луѓе. Меѓутоа, само мал број на луѓе да продуцираат S. Salivarius со BLIS K12. Овој вид на бактерија е откриен од страна на научниците кои ги прателе здравите деца неколку години кај кои не се појавило воспалено грло.

Пробиотиците се дефинираат како добри, корисни бактерии кои ако се присутни во адекватни количини помагаат во зачувување на здравјето. Сите бактерии ги примаме преку устата.

Доколку количината на добри бактерии во устата е на правилни ниво отпорноста на организмот на лошите бактерии е на високо ниво. Во таа прва линија на одбрана клучна улога има добрата бактерија Streptococus Salivarius BLIS K12. Strepotocosu BLIS K12 е природна добра бактерија која се наоѓа во устата, јазикот и грлото. Со своето ензимско делување ги спречува лошите бактериии и го штити организмот од инфекции.

BLIS K12 е напреден пробиотик при појава на кариес кој обезбедува природна заштита на имунолошкиот систем против воспаление на грлото, инфекција на увото и други инфекции на горните дишни патишта, особено карактеристични за децата.

OralBiotic K12 пробиотикот содржи 2 милијарди корисни бактерии и ја оддржува природната рамотежа во устата, грлото и средното уво. Ја зголемува отпорноста на инфекции со оддржување на природна бактериска рамнотежа.

OralBiotic претставува единствен и потполно нов концепт на додаток во исхраната со цел поддршка на здравјето и рамнотежа на микрофлората во устата, грлото и средното уво.

Клиничките истражувања покажуваат дека доколку дојде до нарушување на нормалната рамнотежа на бактериската флора на средното уво, тоа станува се повеќе подложно на инфекции. OralBiotic е апсолутно добра новост за сите родители, бидејќи претставува здраво, неинвазивно и природно решение за заштита на здравјето на средното уво. Тој е научно создаден производ кој делува брзо, сигурно и ефикасно.

Честите настинки и инфекции на грлото и увото досега немаа адекватно природно решение за превенција. OralBiotic е природна поддршка кај инфекциите на грлото и средното уво кај деца и возрасни. Содржи Streptococcus salivarius, прв пробиотик специјално наменет за уста, грло и уво.

Како делува OralBiotic?

 • Кога организмот е во здрава состојба нашата уста е заштитена со полезна бактериска микрофлора која делува како природен одбрамбен штит. Кога организмот е под стрес и нападнат со вируси и штетни бактерии доаѓа до пореметување на микрофлората во устата поради што се развиваат инфекции на горните дишни патишта.
 • Инфекцијата на грлото и носот може да се прошири и да предизвика воспаление на увото, кое е почесто кај малите деца. За да се намали можноста за појава на воспаленија, се препорачува употреба на пробиотици за уво, нос и грло.
 • OralBiotic испорачува 2 милијарди корисни бактерии директно во устата со што го враќа организмот во рамнотежа и го засилува во борбата против вирусите и штетните бактерии.
 • Делува на 2 начини: превентивно – како заштита да не дојде до воспаление на увото, носот и грлото и симптоматски –  ги ублажува веќе постоечките симптоми на воспаление на увото, носот и грлото.

Кога се користи OralBiotic?

 • Кај сите видови бактериски и вирусни воспаленија на уво, нос и грло, особено кај деца од претшколска и школска возраст
 • За ублажување на болки во грлото, воспалени крајници и ангина
 • За побрзо поминување на настинките
 • Кај акутни воспаленија на увото
 • За смалување на симптомите на вироза (наместо да чекате таа сама да помине)
 • Кај воспаленија на уво, нос и грло предизвикани од бактерии – помага како природно решение кое може да ја намали употребата на антибиотици
 • За стоматолошки заболувања – кај парадентоза, воспаленија на непца, афти и кандијаза и против лош здив
 • Кај сите заболувања со кои се нарушува рамнотежата на микрофлората во устата
 • Се препорачува за луѓе кои работат и престојуваат во простории каде има многу луѓе
 • Здраво, природно и делотворно решение кое делува брзо, сигурно и ефикасно; не содржи шеќер
 • 100 пати поефикасен од традиционалните антисептички пастели за лижење

Обезбедете за себе и своето дете природна заштита од воспаленија на уво, нос и грлo!