UA-16322392-1
 2811b_v5
non_gmoPrintPrint

D-Mannose
500 mg / 120 капсули

2396  МКД

Производот е на залиха

ИСБН: 028

Опис на продуктот

 

D-Mannose е вид на едноставен шеќер по хемискиот состав сличен на глукозата, која се добива од природните сокови на одредени видови овошја, растенија и габи. Кон крајот на 80-тите години во САД е откриено дека присуството на D-Mannose брзо и успешно ги отстранува инфекциите на уринарниот тракт кои најчесто се предизвикани од бактеријата Escherichia Coli.
Кога ќе земеме поголема количина на D-Mannose, готово скоро целата таа количина преку бубрезите се излачува во урината, дословно исплавувајќи ја присутната E. Coli, така да таа не може повеќе да се врзува на внатрешниот ѕид на меурот и уринарниот тракт.

Клиничките студии покажале дека кога се зема редовно, D-Mannose може да помогне да се одржи здрав уринарен тракт. Бидејќи D-Mannose не се користи од страна на телото, таа влијае на регулацијата на шеќер во крвта.

  • Здрав уринарен тракт
  • Ги исфрла непосакуваните честички
  • Вегетеријански/Веган производ.
Состав                                       Количина во 1 доза:

                                                                3 капсули

% на дневни  

  вредности

Калории                                                     6

Вкупно јагленохидрати                      1.5 g

Шеќери                                                   1.5 g

D-Mannose                                             1.5 g  (1500 mg)

 

< 1%

Препорака за употреба: Како додаток во исхраната земете 3 капсули, 1-3 пати дневно, со вода или незасладен сок.

Други додатоци: целулоза (капсула), брашно од ориз, стеаринска киселина (растителен извор), магнезиум стеарат (растителен извор) и силика. Не е произведено со квасец, пченица, глутен, соја, млеко, јајца, риба, школки или јаткасти состојки. Произведено во GMP капацитет кој произведува други состојки кои ги содржат овие алергени.

Предупредување: Само за возрасни. Консултирајте доктор доколку сте бремени или доилка, земате лекови или имате некаква медицинска состојба. Да се чува подалеку од дофат на деца! Пакетчето за свежина не е за јадење. Оставете го во шишенцето. Препорачаната дневна доза да не се надминува. Овој производ не е наменет за третман, превенција или лекување на специфична болест или состојба и не претставува замена за оброк. Чувајте го на ладно, суво место после отварање.

Потекло: САД, Производител: Now Foods, САД

 

 

Повеќе информации

 

ПРИРОДНА ПОМОШ ПРИ УРИНАРНИ ИНФЕКЦИИ

Д-манозата е вид на едноставен шеќер по хемискиот состав сличен на глукозата, која се добива од природните сокови на одредени видови овошја, растенија и габи. Кон крајот на 80-тите години во САД е откриено дека присуството на Д-маноза брзо и успешно ги отстранува инфекциите на уринарниот тракт кои најчесто се предизвикани од бактеријата Escherichia Coli.
Кога ќе земеме поголема количина на д-маноза, готово скоро целата таа количина преку бубрезите се излачува во урината, дословно исплавувајќи ја присутната E. Coli, така да таа не може повеќе да се врзува на внатрешниот ѕид на меурот и уринарниот тракт.

Значи цел на третманот е да се постигне задоволително ниво на маноза во урината, кога клетките на E. Coli обложени со д-маноза се одлепуваат од внатречниот ѕид на уринарниот тракт и со млазот на урина се отстрануваат од организмот.
Иако манозата е едноставен шеќер и се апсорбира во горниот гастроинтестинален тракт, во организмот не се претвора во гликоген за чување, туку скоро во целост се излачува низ бубрезите.

Полезности:

  • 100% природен производ, ефикасен како антибиотик, без нус појави
  • Поддршка при уринарни инфекции
  • Поддршка при циститис
  • При инфекции на бубрезите
  • Поддршка при циститис поврзан со полови односи

ЗОШТО D-MANNOSE ОД NOW FOODS?

Чистата Маноза од NOW FOODS е добиена од не-ГМ пченка, бел и сладок компир, буково или брезово дрво. Таа има калорична вредност од 4 калории во еден грам и е минимум од 98% чиста, остатокот е претежно влага. Чистотата и идентитет се потврдени од страна на надворешна лабораторија со користење на специфична HPLC метода за да се обезбеди не-контаминација со други шеќери и било какво разредување (ослабување) со други шеќери, како што се декстроза или сахароза.